Energigrossisten räddar gröna obligationer

|11/01, 2021

När kunden uppförde sin fastighet var planen att få utnyttja gröna obligationer genom att bygga ett grönt hus. Detta skulle medföra en några punkter bättre ränta. Kravet för att få utnyttja gröna obligationer var att inte förbruka mer än 67 kWh/m2/år. Huset består av lägenheter i 5 plan, lokaler i markplanet och ett centralgarage under hela fastigheten.
När kunden kontaktade oss på Energigrossisten AB förbrukade fastigheten hela 96 kWh/m2/år.

Tillsammans med vår återförsäljare Nilssons El & Kyl AB arbetade vi fram en lösning med produkter från Panasonic. För uppdraget valdes 2 st Panasonic PACi Elite med tillhörande hydrobox.
Utedelarna placerades i centralgaraget och hydroboxarna monterades in på returledningen i fjärrvärmecentralen, de styrs sedan med 0-10 V via befintlig DUC.

Systemet är konstruerat för en dellast av hela värmebehovet och vid ca 0 grader ute börjar shunten för fjärrvärme reglera. När värmepumparna går för fullt sänks temperaturen i centralgaraget till ca, 8-10 grader (under värmesäsong) vilket är en bra temperatur för värmepumpens verkningsgrad SCOP.

Efter installationen ligger förbrukning på 67 kWh/m2/år och detta gjorde att kunden kunde utnyttja sina gröna obligationer.

Kontakta oss på ENERGIGROSSISTEN AB så hjälper vid dig vidare!

Klicka här för att ladda ner nyheten i pdf-format.